onsdag 12 mars 2014

Onsdag, tidig morgon och kokos

Onsdag = bodybalance 07:45, vilket i sin tur betyder väckning för mig 04:50 då jag ska ut med Ida först. Jag var så trött i morse. Hade lite för mycket som snurrade runt i huvudet i natt. Började jobba först kl. 9, så det var meningen att jag skulle träna lite på gymsidan också. Efter Bodybalancen meditiations avslut så lämnade jag ändå på golvet. Slumrade lite, faktiskt så pass att ledaren kom tillbaks och kollade att jag levde. Kändes lite dumt, men efter tuppluren orkade jag åtminstone lyfta lite vikter.

Kör enligt Starting Strength fortfarande. Även om jag lägger till en hel del övningar.

I går var jag på en info kväll om ENJO. Med andra ord, tänker jag kasta ut alla kemikalier. Jag tänker börja städa/tvätta miljövänlig-t (-are)! 

Sen då till mitt kokosnötsätande. Heidi frågade hur jag äter dem. Först, innan du köper dem. Skaka och lyssna så den innehåller Mycket kokosvatten. Jag har inte testat att öppna en själv ännu. Men det finns många youtube videor med olika tricks. M öppnar dem med milt våld, använder kniv och hammare. Se till så de inte spricker, så kokosvattnet rinner ut.

Det gäller att få bort det yttersta hårda skalet.


Det andra lagret, brunt skal, går att äta.Har testat att fylla på med mer kranvatten i kokosnöten och låter stå övrer natten, så har man kokosvatten igen nästa dag - inte lika mycket smak.


Har testat att mixa kokosköttet, då får du riktigt fina kokosflingor.
Har testat att pressa kokosköttet, så får man mera kokosvatten.


Men enklast, snabbast (godast?) är nog att skära kokosköttet i klyftor och äta som godis. Funkar hur bra som helst att ha med i handväskan. Tänker också testa som energi på träning. Kokosolja använder jag ju ofta som energi. Kokosköttet skulle vara lättare att få med sig.


5 kommentarer:

 1. Bra val!! ENJO är verkligen toppen! har använt e i 10 år no å byter int bort e för naa i väden.

  jag hör ti tej som har allt (utom sprayflakson) ja å som do kanske såg på FB så har jag tilåme laga en kako i ENJO tecken :)

  SvaraRadera
 2. :)
  Jag kommer antagligen också att bli återförsäljare

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad roligt, det blir säkert bra!

   Radera
 3. Tack för tipsen! Ska köpa en kokosnöt nu :) Och när du blir återförsäljare av enjo så vet jag redan en sak som jag vill köpa!! :)

  SvaraRadera