tisdag 24 november 2015

Rutiner, vad är det ???

Jag minns då M frågade mig (före förlossningen) vad jag skulle göra på mammaledigheten. Han frågade om jag skulle börja studera, för "int kan du ju gå där hem och inte göra nåt. Du blir ju knäpp då"

Haha, säger jag. Inte göra nåt. Kolla länken. (klick).  Det stämmer tyvärr till 110%. Vissa kanske har ultra-snälla bebisar som bara äter och sover - och bajsar nån enstaka gång. Inte alla!! Vissa har bebisar som inte sover nån gång. Ända gången de somnar är i famnen och då de ammar. Så försöker man tyst som ett möss lägga ned bebisen i sängen. Om man har tur hinner man på toaletten förrän vrålet hörs. Annars går man på toaletten med bebisen i famnen, alternativt lyssnar på vråålet.

Drömmar om nästa sommars tävlingar, trail, ultra trail, triathlon. Kiss My Ass!

Här är ett exempel från länken ovanför:

"
…triathlonsatsa.
Det är inte ovanligt att man som triathlet lägger i runda slängar 30 timmar i veckan på träning. En vecka har 168 timmar och på dessa ska du äta, bära, prata, sova, trösta, duscha, leka, tänka, nynna, krishantera…osv. Do the math. Har du ett barn som kräver närhet och underhållning dygnet runt får du i alla fall träningen gratis, dock utan medalj.
Gör istället: bajsa.
"
Jag skulle var nöjd med en timmes träning per dag..

M är på jobb nu. Vilket betyder att han e bort denna gång 8 dagar. Igår klarade jag inte av både Ida och lillknodden längre. Jag förde Ida till mina föräldar. Idag har jag faktiskt stressat mindre. Jag har inte stuckit näsan utanför dörren heller. 

Vi har bara ammat, bytt blöjor och sovit. Men nu har jag frisk luft abstinens. Då Ida är hemma har dagarna gått ut på att klä på, ut. in igen. klä av. byt blöja, amma, och så från början igen. Jag anser att Ida måste få komma ut 3ggr/dag.

Överväger just nu alternativ A och B. Lillknodden sover snällt i sjalen i min famn nu. A, jag lägger ned honom och rusar ut med skräpet. Då får jag ca 30sek frisk luft. B, jag går ut med honom innanför jackan 5 minuter. Att klä på honom och gå ut med vagnen finns det ingen energi till då jag inte måste.

OBS! Tro inte att jag inte e tacksamm och glad för lillkillen. Jag skulle inte byta bort honom för nåt i världen. Men det behöver inte vara en dans på rosor den här första tiden, som en stor del vill påskina. 

Just nu plöjer jag igenom kolik böcker om nätterna då jag ammar.


1 kommentar:

  1. Styrka och krafter till er! Mitt mantra var det går om, det går om, det går om. Och på nått vis kommer man vidare, allt börjar flyta på lite lättare och plötsligt finns det tid för annat.

    Malena

    SvaraRadera