måndag 13 augusti 2012

Vanajavesi simning 3000m..

... en upplevelse!!

Startade tidigt på morgonen. Jag hade fått med en kompis som chaufför. Vilken tur, så jag fick vila! Tack D-J.

Kom dit i god tid. 14 grader i luften. Blev lite nervös för att frysa. Bestämde mig att ta dubbla badmössor, vilket var ett misstag.Hade problem från start med immiga glasögon. Gnuggade med lite spott. Det hjälpte lite, men hade problem hela vägen med lite imma och massor av vattendroppar inne i glasen som skymde sikten.Jag e nr. 35 med röd mössa o armen i vädretSimningen bestod av 3 varv runt en 1000m bana. Första varvet var det panik förstås. Efter värsta kaoset, släppte jag iväg den stora gruppen för det gick inte att simma helt enkelt. Fick ned pulsen liite, men såg fortfarande ingenting.

Först på andra varvet fattade jag att jag måste titta på nåt större än de röda bojarna. Då började det gå lite bättre. Men simmade bröstsim emellanåt. Orsaken till det vet jag inte, till viss del för att orientera mig och kanske vila..

Då solen kikade fram, tänkte jag smälta bort i två badmössor och våtdräkten, men det värsta var nog då en båt puttrade fram längs den 400m långsidan av banan och spydde ut avgaser då man försökte andas.

Simmade länge med två stycken som inte kunde sikta rakt en ända meter, så inget "drafting" blev övat.Efter att jag skakat av mig de två sicksackande simmarna fick jag vara helt själv. Hann fundera på både teknik och andning..
Medelpulsen stannade på 180, så helt lugn var jag ju inte.


I mål som 8. dam av 13. På tiden 1h 7min 1sek.
Damvinnaren på 3000m simmade på 55min 11sek.
Alldeles otroligt var a dam vinnaren på 5000m simmade på 1h 35min 10 sek.

Bäst av allt är att nu vet jag igen lite mer om vad som krävs för att klara av en Ironman!


3 kommentarer: