tisdag 3 december 2013

Årets sista löpskola

Vi trotsade vädret igår och sprang ute. Snömodd och halt. Icebuggs på Fartuthållighet. 2*10min och dessutom ett par 2min och 1min riktigt, riktigt hårt. Kändes jätte bra efteråt. Skulle ha kunna fortsätta.

-Första intervallerna 2*5min i lugn fart. Kanske för lugn? Jag fick inte riktigt med nån, så det blev en lätt fart 5:53 & 5:27 min/km
-2*2min. Där lossnade det lite. 4:27 & 4:19min/km
-2*1min 4:03 & 3:49min/km - enligt Garmin åtminstone?

Hade äntligen fått batteriet bytt i Garmins pulsbälte. Verkar inte hjälpa. Ibland verkade pulsen stämma ditåt. Men så är den också uppe i 230. Jag har rätt så hög maxpuls. Men inte så hög. Felaktiga pulsvärden påverkar ju också Garmins uppskattning av träningens TE värde (hur bra/tung träningen är mellan 1-5) och det mindre viktiga kalorivärde. Ska testa några gånger till.


5 kommentarer:

 1. Hade samma problem med min garminbälte. Om det inte hjälper med att blöta det ordentligt före så brukar det hjälpa att tvätta bältet. Det är förresten underligt att alla märken tycks ha olika instruktioner för hur man skall behandla bältet. Vissa skall tvättas regelbundet för hand, vissa bara sköljas och vissa tvättas regelbundet i maskin...

  Peter

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har tvättat och blött det och tvättat.. Har inte hunnit testa det nån mer gång ännu. Nästa är då att använda mitt polar pulsbälte med Garmin sändare. Det verkar fundera enligt vissa.

  SvaraRadera
 3. Aha, det har jag inte prövat. På suunto har det fungerat helt ok hittils, förutom om man har en teknisk tröja underst vid löpning och bältet inte är tillräckligt blött - då blir det nya maxpulser direkt :)

  Peter

  SvaraRadera
 4. Drömmer om en suunto jag oxå. en Ambit 2, Vit. Men det blir int ännu tyvärr. Har redan varit i kontakt med Garmins helpdesk. åtminstone svarar de snabbt på mailen. Har också hört att det finns en "tredje" version av Garmins pulsbälte. Antar att jag har den äldre.

  SvaraRadera
 5. Köpte en Ambit 2 i somras, när jag fick övertalat frun att hon behövde en garmin (min gamla) :) Har nog varit nöjd med den, fastän den är lite större än min gamla (FR 610). Den funkar lite bättre om man håller på med många olika motionsformer. Min garmin stödde egentligen bara 2, cykling och löpning.

  Hoppas du hittar någon lösning till bältet.

  Peter

  SvaraRadera