måndag 5 augusti 2013

Veckostatistik, kayaking och Botniacykling race report


Vecka 31: 11h

fredagen bestämde jag mig för lite triathlon träning. Måste ju testa knät inför söndagens botniacykling. Simmade 30 hemska minuter. Jag trodd nog sjögräset skulle äta upp mig.. Cyklingen på 50min gick bra kändes inte i knät alls. Sen 30min löping med 2*1km snabbare (under 5 fart).

Lördag: äntligen dags för kajak paddling. Startade från Koskö hamn. Perfekt väder, sol och nästan ingen vind alls. Blev nånting mellan 25-30km. Kan bara konstatera att jag behöver en pocket kamera, min telefon är usel på att ta kort.
kyckling gryta
Var passligt trött på lördag kväll. Söndag morgon, väckning kl. 05.00. Jogg med Ida för att vakna, sen frukost och så iväg mot Vörå.

inför start
Kom helskinnad i mål och det får jag vara glad för. Det händer alltid någon olyckshändlese på såna här cykellopp där man cyklar i klunga. Det är också ett skäl till varför jag alltid valt motionsklassen. Men kanske nästa år..

Kommer ihåg från ifjol att vi startade lugnt och en "ordnad" klunga drog första halvan av loppet. I år fanns det ingen ordning. Kollade snabbt på mätaren då vi cyklat en bit, 40km/h. Det var bara att hänga på. Tyvärr är jag dålig på att göra skarpa svängar. Tappar i princip all fart. Så då vi svängde ut på riksåttan tappade jag första gruppen. Jag och en karl försökte vårt bästa att komma ifatt genom att samarbeta. Men icke. Mjölksyran kom ur öronen och jag vågade inte pressa mera. 

Samlade småningom ihop en ny liten klunga. Nu måste jag också dra klungan. Skitjobbigt. Mot slutet var det bara jag och 5-6 karlar. Benen var stumma och ingen ville dra. Jag visste att största risken att tappa dem var när jag dragit och släppte på farten för att nån annan skulle gå upp i täten. Mycket riktigt. ca 25-30min före mål, tog de fart och stack iväg på über-starka ben. Så resten cyklade jag själv. Kan bara säga att "väggen" har inte varit så där nära förut i sommar.

3:05:37 blev tiden. Räckte till 4.plats i damernas motionsklass. I fjol hade jag 2:58:32, som då räckte till 4. plats. Vädret och vinden påverkar mycket och också hurdana klungor motståndarna hamnar i.

3 kommentarer:

 1. Just de där skarpa svängarna är jag också otroligt dålig på. I dem skulle man inte få vara sist i klungan, då tappar man nog den direkt. Nu hann ju jag inte uppleva någon skarp sväng alls igår (förutom den ut från allén i starten, men där tappade jag klungan också då jag var nästan sist i svängen), men ändå.

  Har förstått att det är många som väljer motionsklass framför tävlingsklassen då det är så pass jobbigt att cykla i tävlingsklassen p.g.a. krascher och "dålig stil". Sambon var inte alls glad igår heller då tätklungan körde i 30 km/h och så skulle någon rycka upp i 45 km/h i en minut för att sen dö och så låg de igen i 30 km/h. Det verkade inte finnas något intresse av att köra i jämn hög fart (37-40 km/h) för att få en bra tid utan alla var bara ute efter att kunna rycka sig lös.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig!
  Tufft av dig att välja tävlingsklass till första tävlingen!
  Triathlon cykling är så mycket roligare (och säkrare), då det ska var 10m mellan och alla kör sitt eget race.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att triathloncykling verkar roligare, men triathlonsimningen har jag inte vågat mig på än ;) Tycker att det visar bättre vem som är bästa cyklisten också om man inte får köra i klunga.

  SvaraRadera