måndag 16 september 2013

Hundmat - RÅ, Naturlig hundmat

Mitt andra stora intresse (förutom träning) är hundar. Hund intresset har gått på sparlåga de senaste 3 åren måste jag erkänna. Men jag har ju en aktiv och glad 10 årig liten münsterländer. Tävlingskarriären för henne är över, men annars motionerar och jagar hon så mycket matte hinner.För ca 5-6 år sen övergick jag från att ge henne torkat hundfoder till naturlig rå mat. Hon var inte direkt allergisk mot torkade hundpelor, fast hon kliade sig lite väl mycket tyckte jag. Och efter en par månader med naturlig, rå mat så riktigt såg man hur pälsen glänste och blev tjockare. 

Min största orsak till att jag slutade med torkat hundfoder var att hundar betar inte säd/gräs och äter ej heller potatis, ris mm. Största ingrediensen i torkat hundfoder är för det mesta olika sorters kolhydrater.

Naturlig mat för en hund består av köttiga ben, kött och grönsaker/bär. Dessutom kan man ge extra fett åt aktiva hundar. Mera om naturlig mat hittar man t.ex. på Musch hemsida.

Då för 5 år sen, var det inte lika lätt som idag att få tag i rå hundmat. Idag finns en del t.o.m på varuhusen och också i mindre affärer. Jag köper nästan all Idas mat från hundbilen, Lempimuona, som kör nästan över hela landet.

Musch har många olika råa produkter för hundar. Nu senast har de börjat med en mix av både kött och grönsaker i form av råa köttbullar. Är ni intresserade, nu har ni chansen att få testa en påse gratis. Kolla här!2 kommentarer:

 1. Det där lät intressant.

  SvaraRadera
 2. För lite mera info, kolla här
  http://www.koiranruokinta.amaris.fi/

  Denna bok löns att läsa före man börjar. (hon har också föreläsningar)
  http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529236433

  (Jag har boken)

  SvaraRadera