torsdag 25 juli 2013

Finntriathlon 20.07.2013 Racereport

1,9km + 90km + 21,1km

Sluttid 5:51:16
Simning 42:25
Cykling 3:11:54
Löpning 1:49:24

Anlände på fredag till Joroinen. Åkte meddetsamma till T1, kollade lite och körde sen runt cykelrutten. Efter tävlingsinfon, kände jag mig lite lugnare. Åkte till hotellet i Varkaus. Var meningen att åka tillbaks till tävlingsplatsen och kolla sprinttävlingen men jag var alltför trött. Efter lite mat åkte vi och lämnade in cykeln och växelpåsen för löpning.


Vy över T1, fredagkväll
Det ser väldigt låångt ut. Simbanan går runt två öar
landstigning

Växelpåsar T1
Cykeln inlämnad
Starten var först 10.24 på lördag morgon för min åldersgrupp (första starten gick kl. 10, sen med 3 minuters mellanrum). Hade gått om tid. Att starta i näst sista gruppen medförde ju samtidigt att de flesta hade cyklat iväg redan och det var enkelt att hitta sina egna grejer.
Laddar med ett kokt ägg, gel + vatten


Simningen var minst sagt blåsig. Första 200m var värst för mig. Simmade bröstsim och försökte hitta nån sorts andningsrytm (på den sträckan blåste det ändå minst). Fick ett par sparkar/slag över glasögonen fast jag försökte hålla mig undan. Tur att jag hade dubbla mössor och glasögon under. Sen började det gå bättre. Sista 1000m var riktigt kul, jag gillar vågor.

Min startgrupp hade ljusgröna mössor
nånstans långt till vänster håller jag till

Det gick stora vågar - fast det inte syns
Bummer 1
T1, upp ur vattnet, av med våtdräkten. Tog loss garmin klockan ur snabbarmbandet och stoppade den innanför sportbhn (trodde jag iallafall). Tog på cykeljackan. Det var riktigt blåsig, kallt och mulet. Kastar växelpåsen till uppsamlingsplatsen och springer iväg till cykeln. Där då jag skall lägga klockan på cykeln märker jag att den inte är där jag lagt den. Skit! Rusar tillbaks till ombytesområdet och kollar runt. Ingen klocka. Accpterar att den är borta och rusar tillbaks till cykeln. Börja gå i rask takt till cykelstarten som är ca 100m bort uppför en brant backe. Där känner jag att någonting faller innanför tri-toppen. Garmin klockan! Vilken tur. Där kastade jag bort ca 2-4min på att rusa fram och tillbaks.


Mycket humus i vattnet vilket ledde till att alla var rätt så "skäggiga"

Cyklingen är backig och vindig. Vågar inte trycka på sådär jätte mycket då jag inte vet hur jag kommer att klara detta. Men trampar ändå så hårt jag vågar. Tar energi var 20 minut. Varannan gel + vatten och varannan choklad/energigodis + sportdryck.
Bummer 2
T2, kort  vessapaus och sen till ombytet. Tar mig tid att ta av cykeljackan, ta fram löparjackan, dra av den ärmarna och klä på den. Sen ångrar jag mig och packar om. Dit gick onödigt mycket tid igen.

T2, jag i röd jacka
 

Löpningen gick bra och kändes bra. 4 varv runt en bana som bestod av asfalt och stigar/spånbana och backar. De första kilometrarna gick snabbt, nåt under 5 fart (snabbt för mig). Sen började det nog gå långsammare. Garmin stannade på 5:11 i medelhastighet. Tog sport dryck vid varje station (2st./varv). Försökte äta gel/godis en gång per varv. Sista varvet kändes tungt. Men de sista kilometrarna lyckade jag pressa upp farten igen.

Munnen full av godis
snart i mål
MÅL
Knät höll hela vägen. Höger höft stelnade dock till under löpningen. Men inga andra skavanker. Inte ens ett skavsår. Energin räckte också bra, fast jag glömde mina hemgjorda energibollar. I målet fanns solstolar, cola, godis, chips,banan, bondost - och öl.

Efter att ha samlat ihop alla grejer, duschat och ätit, åkte vi raka spåret till Jyväskylä där vi skulle sova. Jag var nog så där passligt stel då jag steg ur bilen. Men det var faktiskt inte farligt alls (då jag jämför med förra sommarens marathon.

På (rätt så) lätta ben
Tack till alla heja rop, det gör så otroligt mycket!
Det är M som har fotat. Dessutom lånade jag två bilder från Tinkes galleri.

Ser redan fram emot nästa triathlon!

2 kommentarer: